Rader med røde stoler i en kinosal. Foto.
Rader med røde stoler i en kinosal. Foto.

Den store skolekinodagen

På den store skolekinodagen 13.februar tilrettelegger kinoene for skolevisninger. De fleste av filmene som tilbys har tilhørende undervisningsopplegg. 

Den store skolekinodagen 13. februar 2024  

Den store skolekinodagen arrangeres den andre tirsdagen i februar hvert år. Dette er en dag hvor kinoene tilrettelegger spesielt for skolebesøk, og bla. tilbyr visninger av filmer til redusert billettpris (45,-).

I 2024 holdes den store skolekinodagen tirsdag 13. februar i uke 7. I tillegg til denne dagen er det flere kinoer som arrangerer «skolekinouke» med visninger hele denne uka.

Det tilbys et bredt utvalg av både klassikere og nye filmer for alle fag og klassetrinn på den store skolekinodagen/uka. De fleste av filmene har tilhørende undervisningsopplegg, og egner seg derfor særlig godt i en pedagogisk sammenheng.  Undervisningsoppleggene finnes i denne tjenesten, eller ved henvendelse til skolekino@nfi.no (for eldre opplegg/filmstudieark).

Ønsker din skole eller klasse å delta på den store skolekinodagen?

Ta kontakt med din lokale kino og hør om den arrangerer denne dagen eller uka, eller om de eventuelt tilbyr ordinære skolekinovisninger året rundt.

For kinoene 

Det er opp til den enkelte kino å arrangere og programmere den store skolekinodagen og/eller - skolekinouka. Kinoer som ønsker å delta, vil finne filmer som er tilgjengelig for skolekinovisninger i menyen øverst til høyre på Film- og medieserveren.

Legg gjerne ved lenke til tilhørende undervisningsopplegg i programmet, eller i invitasjonen til skolen/e. Oppleggene finner du her på Filmrommet skolekino.

Ønsker du filmstudieark til eldre filmer? Ta kontakt med Norsk filminstitutt på skolekino@nfi.no.

 

 

 

 

Publisert 09.01.2024