Halvnært. En ung jente og en ung gutt ligger på magen og slapper av på en grønn gressplen. De ser på hverandre. I bakgrunnen kan vi skimte et leilighetskompleks. Det er blå himmel med lette skyer.
Halvnært. En ung jente og en ung gutt ligger på magen og slapper av på en grønn gressplen. De ser på hverandre. I bakgrunnen kan vi skimte et leilighetskompleks. Det er blå himmel med lette skyer.

Utforsk karakterene i Scrapper

Oppgave

Forfatter:
Lisens:

La oss se nærmere på karakterene i Scrapper for å forstå deres utvikling gjennom filmen.

Når vi leser bøker, spiller spill eller ser en film er det viktig for de som har lagd disse at vi som lesere, publikum eller spillere identifiserer oss med de karakterene de har skapt. At vi kjenner oss igjen i deres liv – i deres sorger, gleder, motgang og seiere. At vi kjenner empati og kan sette oss inn i hvordan de har det.  

Protagonist

Hvem er hovedpersonen eller helten i historien? Gi en kort beskrivelse (stikkord: utseende, forhold til andre karakterer, personlighet) Beskriv hennes vei gjennom hele filmen. Hva er hennes viktigste motivasjon, utfordring og vekst?

Antagonist

Hvem eller hva motsetter seg hovedpersonen eller fungerer som hovedkilden til konflikten? Hva driver handlingene deres? Hvordan utfordrer eller påvirker han/hun/de hovedpersonen?

Støttekarakterer

Velg 2-3 viktige bifigurer. Beskriv rollene deres i historien. Hvordan påvirker de eller samhandler de med hovedpersonen?

Karakterutvikling

Hvordan utvikler karakterene seg gjennom filmen? Er det noen viktige øyeblikk som fører til vekst eller endring? Diskuter eventuelle endringer eller åpenbaringer som karakterer gjennomgår.

Karaktermotivasjoner og relasjoner

Dykk ned i motivasjonen bak karakterenes handlinger. Hvordan driver relasjoner mellom karakterer handlingen eller bidrar til dens følelsesmessige dybde? Er det noen merkbare konflikter eller allianser?

Symboler og temaer

Diskuter eventuelle symbolske betydninger knyttet til spesifikke ting, såkalte rekvisitter, i filmen. Er det noe Georgie er spesielt opptatt av? Hva betyr denne tingen for henne? Hvordan tolker du denne tilknytningen? 

Publisert