Sau
Rakel skal overta familiens småbruk i Nordland. Her har hennes foreldre drevet landbruk siden de var unge, men de er blitt gamle nå – og er klare for at en ny generasjon trår til på gården, hvor sauer preger livet dag og natt, gjennom alle årstider.
Rakels søster, Rebekka, er filmskaper, og hun og hennes kamera har vært tett på livet på gården i over ett år. Hun formidler et portrett som ikke bare gir et nært bilde av en familie, men som også viser varmen mellom menneskene og alle dyrene på gården.
Sentralt i denne dokumentarfilmen står tradisjon og overlevering av kunnskap, og det å finne sin egen vei i andres fotspor. Og den handler om gleden over å leve med sau. Rakel har navngitt alle sauene sine, og ønsker å knytte individuelle bånd til hver enkelt. Er dette vanlig i landbruket i dag? Filmen inviterer publikum til å tenke gjennom fortidens måter å drive dyrehold på, versus det moderne landbrukets krav til effektivisering og profittmaksimering.
I skolesammenheng vil Sau kunne benyttes opp mot de tverrfaglige målene bærekraftig utvikling og folkehelse og livsmestring, og filmen kan brukes fra og med mellomtrinnet og opp til den videregående skole. Skildringer av avliving og slakting av sau er hovedårsaken til at filmen har fått aldersgrense 9 år. Den anbefales dermed ikke i småskolen.